کلاته عربی در ادامه بیان کرد: «معتقدم رسالت ما در جایگاه نویسنده و ناشر، این است که کتابی تولید کنیم که هم درخورِ سوژه باشد و هم رضایت مخاطب را تأمین کند.» وی با اشاره به اهمیت میراث دفاع مقدس گفت: «با وجود نقدها و نقصهای موجود، میراث گرانبهایی از دوران دفاع مقدس داریم. اما در حوزه جبهه مقاومت این دغدغه هنوز بهدرستی محقق نشده است.»
او افزود: «جبهه مقاومت تنها محدود به ماجرای شهدا در سوریه نیست و سابقهای طولانی و پیش از آن نیز داشته است. در این کتاب تلاش شد با مرور بخشی از خاطرات «حسن تابانمنش»، نگاهی گذرا به برخی فعالیتهای جبهه مقاومت داشته باشیم.»
کلاته عربی درباره کتاب «خیلی محرمانه» گفت: «این اثر اولین کتابی است که به قلم «فاطمه ملکی» نوشته شده است و او با نگارش این کتاب، قدم اول خود را بسیار محکم برداشته است.»
در ادامه، «محمدعلی صمدی»، پژوهشگر تاریخ دفاع مقدس و جبهه مقاومت، اظهار داشت: «اطلاعات و دادههایی که «حسن تابانمنش» در این کتاب ارائه کرده است، با تلاشهایی که طی ۲۰ سال صرف پژوهش و جمعبندی در حوزه دفاع مقدس و جبهه مقاومت کردهایم، برابری میکند.»
وی با اشاره به عدم شناخت کافی از جبهه مقاومت افزود: «عملیات «طوفانالاقصی» و جنگ اخیر لبنان در حمایت از فلسطین که به شهادت سید مقاومت انجامید، نشاندهنده این است که جامعه نخبگانی ما هنوز درک روشنی از جبهه مقاومت ندارد. این موضوع حتی در مورد حزبالله لبنان، بهعنوان جنبشی شیعی، نیز صدق میکند؛ به طوری که اطلاعات ما در این زمینه بسیار ناقص است.»
صمدی تأکید کرد: «نادیده گرفتن حزبالله و تصور برخی افراد مبنی بر اینکه پس از شهادت سید مقاومت این گروه به پایان رسیده است، نشان میدهد که ما در شناخت مقاومت دچار ضعف جدی هستیم.» وی گفت: «یکی از نکات ارزشمند کتاب «خیلی محرمانه» بررسی ارتباط میان مقاومت لبنان و ایران بود. این بخش به صورت گذرا مطرح شده، اما مهمترین شاخصه آن، اطاعت محض رزمندگان مقاومت از منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی است.»
او درباره حزبالله لبنان افزود: «حزبالله پدیدهای برخاسته از انقلاب اسلامی است که در بافت خاص اجتماعی لبنان شکل گرفته است. این گروه فراتر از شخصیت شهید سید مقاومت است، هرچند که او نیز از شخصیتهای کمنظیر تاریخ معاصر به شمار میرود.»در ادامه مراسم، «حسن تابانمنش»، راوی کتاب، با اشاره به خاطرات خود اظهار داشت: «از روزی که انقلاب اسلامی به پیروزی رسید، ما «نسل ۵۷» عاشقانه به این انقلاب وابسته بودیم. همزمان با آغاز عملیات «فتحالمبین» به جبهه رفتم، اما با افزایش ترورها به شهر بازگشتم و پس از آن با همسرم عازم کردستان شدیم.»
وی افزود: «من از اولین نفراتی بودم که به لبنان رفتم. ابتدا تصور میکردم باید از خاکریزها و جبههها عبور کنم تا به لبنان برسم، اما اوضاع متفاوت بود. در آن زمان، «سید حسن نصرالله» هنوز دبیرکل حزبالله نشده بود و تنها یک ساختمان نیمهکاره شورای حزبالله در ضاحیه وجود داشت.»
تابانمنش ادامه داد: «من با بسیاری از شهدای حزبالله ارتباط نزدیک خانوادگی داشتم و زمانی که بچههای حزبالله ما را میدیدند، با عشق و ارادت فراوان به امام خمینی (ره) مینگریستند. حزبالله لبنان با ایثار، فداکاری و ایمان توانست رشد کند.»
او همچنین به خاطرهای از اعزام خود به بوسنی اشاره کرد و گفت: «تمام فعالیتهای من با عشق به انقلاب، آرمانهای انقلاب و شهدای عزیز انجام میشد.»
تابانمنش ضمن تأکید بر اهمیت شنیدن خاطرات همسران رزمندگان اظهار داشت: «باید خاطرات همسران رزمندگان نیز ثبت و روایت شوند، چرا که گاهی این روایتها تأثیری عمیقتر از خاطرات ما رزمندگان دارد. باید تلاش کنیم صدای آنها نیز شنیده شود تا همه بدانند چه سختیهایی پشت سر گذاشته شده است تا امروز به این نقطه برسیم.»
در مراسم رونمایی از این کتاب، که به خاطرات شفاهی حسن تابانمنش از دوران کودکی تا پایان مأموریت او در مصر میپردازد، «فاطمه ملکی»، نویسنده اثر، بیان کرد: «گلعلی بابایی» به مستند بودن این کتاب نگاه مثبتی داشت. و از عواملی که در روند تولید و چاپ کتاب تلاش کرده بودندف تشکر و قدردانی به جای آورد.
کتاب «خیلی محرمانه» به تازگی توسط «انتشارات 27 بعثت» منتشر شده و در دسترس علاقهمندان به کتاب قرار گرفته است.
این مراسم با رونمایی و تقدیر از کتاب «خیلی محرمانه» همراه بود و پایانبخش آیین، گرامیداشت نویسنده، راوی و مهمانان حاضر در این رویداد بود.